Gıda fiyatlarına yönelik değerlendirmede bulunan Güvendi, “Kooperatiflerimizin, aracıyı aradan çıkarıp doğrudan markete satmasını istiyoruz. Buradan çağrı yapıyoruz. Doğrudan bize ulaşsınlar. Hatta onların talebine göre üretim yapalım. Hangi tohumla, hangi gübreyle ürettiğimizi bilsinler” dedi. Güvendi, 2015 yılı için gıda fiyatlarında risk görmediklerini aktarırken “İnşallah kar yağar. Bu sıcaklar korkutuyordu. Ağaçlar çiçek açıyordu. Kar toprağı örterse risk ortadan kalkar” diye konuştu.
‘ET FİYATLARININ SEYRİ İYİ DEĞİL’
Güvendi, et fiyatlarının seyrinin iyi olmadığını belirterek küçük çiftçiler adına besilik ithalatı yapmak için Tarım Bakanlığı’na başvuracaklarını söyledi. Güvendi, aksi halde süt hayvanlarının kesimine gidileceği uyarısında bulundu.
DAMGA VERGİSİ İHALE BEDELİNİ BİLE ARTIRIYOR
İrfan Güvendi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in düzelteceklerini açıkladığı Damga Vergisi’ne tepki göstererek “Yapılan her işlemden, her sözleşmeden vergi alınıyor. En fazla da kamu ihalelerindeki sözleşme bedellerinden alınıyor. İhalede fiyatın yüzde 1-2 oranında artmasına Damga Vergisi neden oluyor. İşverenler her işçisi için her ay veriyor, bu nedenle adam almayan var” dedi.
SÜT ÜRÜNLERİ FABRİKASI DA BULUNUYOR
Kooperatifin tarım ürünleri dışında, Eskişehir’de 33 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasında pastörize süt, yoğurt, ayran, beyaz peynir grubu, kaşar peynir grubu, tereyağı, krema ve şanti üretimi de var.
Paylaş :
Eskiler elden gelen öğün olmaz derler bedava dahi olsa. Parayla nasıl olacak buiş bilemiyorum. Her ithalat sömürü sömürü malzemesidir. Millete neden güvenmyorsunuz bilemiyorum.
inekler kesilirse sorun olur