Haziran ayında tahıl hasadının başlaması ile saman üretim müteahhitleri de o bölgeden biçerdöverler çıkar çıkmaz balya saman, balya sap, balyasız saman üretirler. Balya samanı ve balya sapını üreten makinelere balya makinesi, saman üreten makinelere da patoz denilir. Kaliteli kaba yem olmaz ise her büyük baş hayvan başına 60-80 adet balya saman veya sap tüketilir. Küçük baş hayvanlar ise kaliteli kaba yem olmayınca kalitesiz kaba ye olan samanı tüketirler.
Bu yıl Çukurova’da balya saman maliyetleri çiftçimize ahır teslimi 2 TL/balya idi. Bir balya aşağı yukarı 23-25 kilograma denk gelmektedir. Kilogramı 8 kuruş.
Gıda Tarım ve hayvancılık bakanlığı uzmanlarının sözlü bildirimlerine göre Ülkemizin kaliteli kaba yem olan mısır silajı, yonca vb. yem ve çayır bitkilerinde ihtiyaç 50 milyon ton. Üretilen miktarın ise 35 milyon ton olduğunu ifade etmektedirler. Bir bakıma % 30 oranında kaliteli kaba yem açığı olduğunu ileri sürmekteler. Ülkemizin hayvan varlığını sayamayanların kaliteli kaba yem ihtiyaç miktarını tespit edebilmesi mümkün değil. Dolayısı ile kaliteli kaba yem açığı da doğru tespit edilemez. Kaliteli kaba yem üretim politikaları doğru saptanamaz. Bingöl’de olduğu gibi saman fiyatları tonda 700 TL’ye çıkınca ülkemizin hayvan sahipleri kışın ortasında saman fiyatlarına devlet el koysun der. Çünkü 1 kg saman 1 kg fabrika yemine eşitlenmiştir.
Çiftçilerimiz hayvan sahipleri için veya hayvan sahipleri kendi ihtiyaçları olan kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını niçin kapatmıyorlar, kapatamıyorlar sorusunun cevabını her zaman söylediğimiz gibi çiğ süt fiyatlarının olması gereken değerlerde tutulmaması sebebi iledir. Çiğ Süt üretenler ürettikleri çiğ sütten para kazanabiliyor olsalardı ülkemizin kaliteli kaba yem açığı olmazdı. Hayvancılık sektörü, hayvanlar samana muhtaç hale gelmezdi.
Geçtiğimiz yıl endüstriyel süt sektöründe ambalajlı süt ve süt üretenlerin iç üretim ve ihracatta büyüdüğü ifade ediliyor. Süt ürünleri fabrika sahipleri büyür iken, fabrika üstüne fabrika kurarlarken 4-5 yıl öncesinde 20 ineği olanlar inek sayısını bir tane bile artıramıyorlar.
Süt sanayicilerini büyüten, çiğ süt-damızlık üreticilerini karın tokluğuna çalıştıran bu sistemi kim sağlıyor?
Et Balık Kurumu’nun adı Et Ve Süt Kurulu olarak değiştirilmesi konusundaki kanun tasarısı kimin için hazırlanıyor? Süt ineği sahiplerinin bir ineğine bir inek daha katmak için mi sistemi devam ettirmek için mi ? Süt sanayicilerinin çiğ süt piyasasında daha iyi hakim kılmak için mi?
Müstakbel Et ve Süt Kurumu’nun süt ve süt ürünleri ile ilgili fabrikalar kurmayacağı, fiyat istikrarı için süt tozunu özel süt tozu fabrikalarına ürettireceği ifade ediliyor.
Tüm düzenlemeler sanayiciler için ve onların kontrolünde yapılırken üreticilerin salası okunduğunu duyar gibi oluyoruz.
Ey Çiğ Süt Üretenler! Kazancınızdan memnun musunuz?
Ey kutu süt tüketenler. Üreticilerin 80 kuruşa satmak zorunda bırakıldığı pastörize sütleri 2,2 TL’den market raflarında görmekten memnun musunuz? Memnun değil iseniz aracıları kaldırınız. Gerçek piyasa ancak aracısız, endüstriyel sektörsüz kurulabilir.
Rakibi olmayan süt sanayicilerinin karşısında Müstakbel Et Ve Süt Kurumu’nun süt ve süt ürünleri fabrikalarını kurması ile gerçek rakip ortaya çıkarılabilinir. Gerçekçi rekabet düzeni ancak o şekilde sağlanabilir.
Müstakbel Et Ve Süt Kurumu süt ve süt ürünleri fabrikaları kurmaz ise et ithalatına devam demektir. Hayvancılık desteklerinde hayvan sahipleri destekleniyor görüntüsünde endüstriyel süt sanayinin desteklenmesine devam edilecek demektir.
Ey üreticiler ve tüketicilerimiz siz buna razımısınız, layıkmısınız?
Paylaş :
merhabalar ben osmaniyeden tayyar.
sizin yazdığınız gibi değil süt fiyatları osmaniyede süt fiyatları 50 kuruş mart ayında .yani 80 kuruş olsa yine iyi.süt üretenler çok zor durumda .
arkadaşla kimse et çıkacak diye bakmasın girdi maliyetlerini azalmaya çalışın hazır yem yerine kendi yeminizi üretmeye başlayın yoksa ayakta duramayız
Beyefendiler ben size bir hesap yapayım da hesabı kitabı öğrenin: hayvanlarım 600 kg canlı ağırlıkta ve kuruya çıkarılıncaya kadarki 305 günlük süt ortalamaları 25 L/gün hayvan başına günlük masrafım 10,26 TL. Sütü 80 Krş’tan veriyorum günlük net kazancım hayvan başına 9,74 TL. 20 hayvan için bu günlük 194,8 tl eder. Aylık ise 5844 TL eder. Evet şimdi 20 hayvanı olan ya alkoliktir parayı içkiye harcar, ya alemcidir karı kızla yer yada kumarbazdır bu parayı kaybeder. Sizler hesabı kitabı muhasebeyi öğrenemediğiniz sürece daha çooooooooook ağlarsınız. Benim gibilerde 100 ü 1000 yapar. 1000’i de 10.000. Size iyi ağlamalar
besici denilen yorumcu atip salliyor,meydani bos buldu ya;-)))25 litre süt =20tl süt yemi cuval fiyati ortalama 40tlcivarinda(50kg) 40tl bölü 50kg esittir 0,80tl yani kilosu yemin 80kurus!bir inege günde üc kez yem veriyoruz,yani 5kg süt yemi carpi 3 yapar 15kg(en azindan) =12tl arti saman + arti diger yemler +veterinär+elektrik!yani eline gecen 20tlden kalir sifir tle!besici denilen yorumcu sallasin bakalim tabi yerseler
Arkadaslar, kendi yeminizi kendiniz uretmediginiz surece bu isten para kazanmayi birakin zarar etmiyorsaniz bile sansli sayilirsiniz.Ben kendi yemimi kendim uretmeye temmuz ayi itibariyle basliyorum.Benim Denizlide bir ciftligim var.Kendim Hollanda da ikamet etmekteyim.
Burada gorustugum ziyaret ettigim ciftlik sahipleri kendi rasyonlarini kendileri yapiyorlar.
Sadece disaridan mineral ve vitaminleri satin al
iyorlar.Butun dunyaya vitamin ve mineraal ihrac eden fabrikayla anlastim.
Turkiyenin iklim kosullarina gore besi degerlerine gore vitamin ve mineral hazirliycaklar.Ben kendi ciftligime
ornek deneme icin iki ay once goturdum.Sonuclari gercekten tahminimde de
basarili oldu.Eger isteyen olursa getirebilirim.Bunun yaninda soya kuspeside mevcut olup ama fiyatlari yuksektir.Onu tavsiye etmem.Bu isin giderinin %70 ini yem olusturuyorsa bunun icin cozumler bulmak gerekir.Herkese basarilar bol kazanclar.
Ali efendi anlaşılan hayvancılığı bilmiyorsun ki hala fabrika yemi ile muhasebe yapıyorsun. Sen fabrika yemi ile devam et biz kendi yemimizi yapalım. Biz kazanmaya devam edelim sen de geriye git benim için hava hoş. CP YEM 21 Süt yemi bile 38tl/çuval iken sen anlaşılan yemi uzaydan sipariş ediyorsun. Sizin silajınız bile mayıs ayında bitiyor nasıl bir işletmecilik zihniyetidir ki bu. İstediğiniz kadar bağırın ben bilirim diyen, yeniliğe kapalı insanların yapacağı iş değildir hayvancılık. Sizin gibiler nasıl olsa bu işi bırakacak işte o zaman meydan bizim gibi çağa ayak uydurmaya çalışan girişimcilere ve sizin yorumunuzun hemen altındaki yorum sahibi muhammet ali bey gibi düşünenlere kalacak. Ağlamakda bir yere kadar sonunda göz yaşları da biter
slm besici beyy galiba siz hesabı iyi biliyorsunuz bu tarladan kendi kendine bitiyor galiba tarla sermaye değil ekim biçim gübre mazot su bunlarda sayılmaz bunlarıda siz kendiniz üretiyorsunuz galiba bak vatandaş 50kr süt satıyor duymuyorsun galiba gerçi şimdi dersiniz onlarda vermesin vermesinde yola döksün sen bu milletle eğleniyorsun belli ama şuda bi gerçek arkadaşlar bizim madur olmamızın tek sebebi birlik yok koparatif kurun her bölgede toplu hareket daima kazandırı onlar bize yalvarır biz onlara değil besici bey bak sizingibi biri taniyorum 40 ton mısır sılajı yedirdi tarladan geldi ve bu kişi besici yem sizin olsun bu adam şu ana 35 milyar içerde anadan sebep çünkü hayvanları aldığında et 17 tl idi şimdi 13,8tl var inekleriyin hayrını gör …….
besici bey benim durumum allaha sükür iyi,ama besicilikten veya sütcülükten degil,ben bu isi 30yildir yapiyorum(babadan kalan bir yatirim,mecbur devam ettiriyorum)silajla besle diyorsun,sanki silaj bedavaya geliyor bize;-))önce tarlan olacak(allaha sükür var ve ekiyorum)ardindan masraflar basliyor yor,tohum,gübre,ilac,mazot,emek(isciler)bunlari hesapla sonra silaj kaca mal oluyor sen söyle;-))bende silajda var,yonca,hayvan pancari,hayvan kabagi,cayir otu,ama yemsiz olmuyor!bende yurt disinda degisik tohumlar getirip ülkemde denedim(hayvan kabagi 500kg oluyor,veya hayvan pancari dönümde 12-15ton ,maliyeti düsürmek icin,ama yine maliyet yüksek,daha dogrusu süt cok ucuz!sayin muhammet ali kardesimi tebrik ederim hayvanlara mineral ve vitamin getirmek hic aklima gelmemisti,burda bizi bilgilendirirse sevinirim nasil hangi vitaminler??mineraller?? saygilarimla
muhammet ali kardes o firmanin adresini versende olur,ben hollandaya devamli gelip gidiyorum saygilarimla
Ercan bey kooperatif işinde kesinlikle haklısınız. Avrupadaki tarımsal kalkınma kooperatiflerinden bazıları kendi bankalarını dahi kurmuşken biz hala devlet zoruyla bin bir nazla kooperatif kuruyoruz onuda minimum şartlarda işletmeye çalışıyoruz. Hiç kimseye sütü dökün demem. Benim öfkem yavru kuş gibi ağzına bekleyen yetiştiricilerimize. Tamam eskiden şartlar iyiydi ama hepimiz görüyoruz şartlar zor. Hala zor diye yakınmanın kimseye faydası yok kafamızı önümüze çevirip bu meslekten en iyi şekilde nasıl kar ederiz onun hesabını yapmalıyız. Silaj konusuna gelince kaç tl ye mal ediyosunuz anlamadım ama benim silajın hayvanlara yedirilinceye kadarki maliyeti 0,15 tl/kg ki biz bu işi türkiyede girdilerin en pahalı olduğu bölge olan trakyada yapıyoruz. O yüzden sütün 0,8 tl/kg olması pek birşey değiştirmiyor. Ali bey siz benim üretemediklerimi dahi üretiyorsunuz yani maliyetiniz benden daha düşük. Ben size kendi yem örneğimi veriyorum:
Buğday Samanı 2,5 kg = 0,5 tl
Kuru Yonca 2,5 kg = 1,2tl
Mısır Kırması 0,5 kg = 0,3 tl
ATK 1 kg = 0,52 tl
Mısır Silajı 22kg = 3,3 tl
Yem (%18 HP,2500ME)6kg= 4,44 tl
—————————————— +
10,26 tl
Bir şey daha ekleyeyim yurtdışında yem katkıları kullanımı çok yaygın iken ülkemizde hep kötü gözle bakılıyor ama bunun da maliyet analizini yapmamız gerek. Ank. üni.’ de yapılan bir çalışma var rumisacc’ ın süt verimini %6 et verimini %3 arttırdığı tespit edilmiş. Karlılığı arttıracak hiç bir şeye yabancı durmamalıyız.
slm besici bey benim size kızgınlığım sanki politika doğruymuşta vatandaş yanlışmış gibi konuşmanızdı olayı böyle açınki vatandaş anlasın inanın biz hayvan başı 25L REYİ tuttuıramıyoruz yıllık çünkü ilk üç veya dört ay randıman var sonra düşüyor ve her yerden kaliteli hayvan bulmak çok ama çok zor bu gün koparatifin getirdiği 400 büyük baştan inanın%30 hem hayvan hem buza zaiyatı var birde ter temiz ahırları hastalığa boyadılar bunlar hep bu sektörün sorunları çok zorr birlik olmassa bu iş bitmiş durumda devlet politikası bizi kurtaramaz yani sadece yem değil sorun bence olan koparatiflerde birleşip tek bi çatı altına girmekli üye olamayan kişilerin hayvansal ürünleri alınmamalı bakın o zaman bu işin tadına biz onaların kapısını çalmayız onlar bizim kapımızı çalarr
canlı kuzu dana ınek damızlık erkek tosun dısı duve bulunur KIRSEHIR….TEL:0543 389 13 69
Perakende satışta KDV ne zaman %1 e inecek.alış %1 satış %8 perakendeci sıkıntıya girecek yakında zaten maliyetler yüksek birde et gibi temel gıda maddesinde %8 gibi bir oran kiloya en az 2 lira bindiriyor.yetkililer perakendede de %1 e inecek diye oranlarla oynadılar unutuldu gitti.
Son 50 yılda dünya genelinde tüketimde büyük artış yaşandı. Et tüketimi de bundan muhaf değil elbette.
Yapılan bir araştırma et tüketiminin dünya genelindeki dağılımını ortaya koydu. Buna göre 1960 yılında dünya genelinde 70 milyon ton et tüketilirken bu rakam 2007’ye gelindiğinde 268 milyon tona yükseldi.
SIĞIR OUT, DOMUZ IN
Tüketilen etin cinsi de zaman içinde değişiklik gösterdi. 50 yıl önce tüketilen etin yüzde 40’ı sığır etiyken günümüzde bu oran yüzde 23’e geriledi. Dünya genelinde en çok tüketilen et çeşidi ise yıllık 99 milyon tonla domuz eti oldu.
ZENGİNLER ÇOK ET YİYOR
Araştırmada en çok ve en az et tüketilen ülkeler de sıralandı.Listenin zirvesinde yıllık kişi başına 136.5 kiloluk et tüketimiyle Lüksenburg yer alıyor. Lüksenburg’u 125.4 kilo ile ABD, 121.2 kilo ile Avustralya, 115.7 kilo ile Yeni Zelanda ve 110.2 kilo ile İspanya takip ediyor.
TÜRKİYE GERİLERDE KALDI
Genel olarak gelişmiş ülkeler listenin üst sıralarında yer alırken fakir ülkeler listenin altında kaldı. Et tüketimi söz konusu olduğunda Türkiye’nin durumu pek parlak sayılmaz.Yıllık 25.4 kiloluk et tüketimiyle Türkiye 177 ülkeli listede ancak 121’inci sırada yer aldı. Kişi başına 58.8 kilo et tüketimi olan Afrika ülkesi Gabon ve 51.1 kilo ile Güney Amerika ülkesi olan Suninam Türkiye’yi geride bıraktı.
Dünya ortalaması olan 38.7 kilo da Türkiye’deki et tüketiminin oldukça üzerinde.Türkiye’den fazla et tüketen bir kaç ülke de şunlar:
Yunanistan: 74.8 kilo
Romanya: 62.7 kilo
Çin: 54.1 kilo
Ermenistan: 37 kilo
İran: 33.3 kilo
Namibya: 32.5 kilo
Myanmar: 29.8 kilo
Libya: 28.5 kilo
Nikaragua: 26 kilo
Listenin sonunda ise 3.2 kilo ile Hindistan yer aldı.
yukarıdaki yapılan haber türkiyenin nasıl nesillerini besleyemedini aslında
et yemeyen süt içmeyen spor yapmayan nesilerin gelecegının ısaretınıdır sen ınsanın en dogal ıhtıyacı olan beslenmeyı saglıyan ınsanlara bakmasan bu besıcık olsun sutculuk olsun tarım dıger dalların ne kadar önemlı oldugun ve bu önemden dolayı asırlar boyu yapıldıgını anlıyamazsan ahırdakı ıneklerın besıcının degıl devletın mıllı servet oldugunu anlıyamasan ıster zarar ıster kar et faydasız yenılmısn zaten o yuzden ne kadar zarar etsenızde yapın yapılan ıs cok önemlı cunku herkeze hayırlı kazanclar
Türkiye’nin en kaliteli yoncaları AKSARAY İLİNDE yetiştirilir. UZUN OBA TARIM Ürünleri olarak bu yoncaların içerisinden itina ile seçmiş olduğumuz yoncaları uzman ekiplerimiz sayesinde 1 yıl stok garantili olarak adresinize teslim ediyoruz.
Kaliteli bir yonca balyası hazırlamak bizim işimizdir.
İŞTE SİZİN ARAMIŞ OL……DUĞUNUZ ÖZELLİKLER.
… …
* Yaprağı bol ve sapı ince olan yonca, yağmurlama sulama sistemi ile sulaması yapılır, Yabancı otu bulunmayan Yaprak rengi, yonca boyu uygun yoncalar tercih edilir.
* %10 Çiçeklenme evresinde özel biçim makinaları ile biçimi yapılan yonca renk, koku, enerji ve protein kaybına uğramadan kurutulur. Uzman ekiplerimiz yonca tavını belirleyerek Yaprak kaybını önlemek için gece düşen nemle birlikte balyalama işlemine geçilir. Kullandığımız balya makinaları yonca yapraklarına zarar vermeden düzgün kesimli çift ipli ithal Welger ve Agco makinalarıdır. Balya ağırlıkları 25 ile 30 kg ile 350 ve 400 kg arasındadır
mesut örkcü
hilmi koç
0543 787 9974
0537 774 04 44
uzunoba tarım
2011 yılı anaç sığır desteklemeleri hakkında bilginiz varmı ?gerçekten üretici olarak çok zor durumdayız !
saman yem süt et
saman yem fiyatları uçuyor. et süt fiyatları yerinde sayıyor. süt işletmeden teslim 1,5 tl et kesim en az 30 tl olması lazım ki çiftçi ve besici kazanabilsin. ama akp çiftçinin ve besicinin kazanmasını değil avrupalının ve amerikalının kazanmasını istiyor. çünkü onlar iyi para (rüşvet)veriyorlar.
bakın beyler sizler hayvancılıkta kar edemiyoruz diyorsunuz o zaman küçükken çok çalışsaydınızda doktor olsaydınız besici çok haklıdır kendi yemini kendi üretiyormuş sizde üretin piyasada saman.yonca yem pahalı demeyin o zaman fazla etkilenmezsiniz süt et çok ucuz diyorsunuz sütü peynir yapıp pazarlarda kendiniz satın et çok ucuz diyorsunuz onuda gidin lokanta açın orda yemek yapıp satın ilaç pahalıysan tarlaya atmayın gübre pahalıysa inek gübrelerini kullanın mazot pahalıysa gidin bi zahmet ırakta hayvancılık yapın yatıyonuz yatıyonuz sonra para kazanamıyoruz diyonuz yazık be size eskiden süt 50 kuruştu şimdi 90 kuruş beğenmeyen hayvancılık yapmayın yapanları hayvancılıktan soğutmayın her şeyede karşı çıkıp durmayın akp yi beğenmiyorsanız chp yi mhp yi geçirinde açlıktan hayvanlarda bizde ölelim inşallah kar edemiyorum diyenler iflas ederde kaliteli süt içeriz cahil sütü içmektense her zorluğa çözüm bulanların sütünü içeriz.
sayın emre bey kardeşim, hayatın insanı nereye savuracağı belli olmuyor. herkes doktor olsa sen hollandanın alplerinde içerdin sütü .yemi üretelim ama senin gibi zeki insanların yardımı gerekiyor formülünü yazda besiciler rahatlasın . sen bi söyle kim nerede yatıyor biz sıkıntıdan geceleri bile yatamaz olduk senin cahil dediğin insanların kimler oldugunu bilmeden yazıyorsun. birde benden sana tavsiye, kimsenin kötü durumuna sevinme ve kimsenin kötülüğünü isteme,bizide zamanımızıda sana nasihat vermek için öldürme . sen sadece 50 ve 90 kuruşun hesabını yaptın giderlerin değil. seni tanımak isterdim zekandan nemalanmak için yazık bana………TÜM BESİCİLER HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM…….
yüksel kardeş düşüncelerimi güzel ifade etmiş perakende kasap eti 30 tl civarında kesim 14 lira yem 50 lira buğday harmanda 50 kuruş burda bir adaletsizlik var arkadaşlar eğriye doğru demeyin hak razı olmaz
EMRE efendi bu ülkede ne olduda 3 yıldır kurbanlık ithalatı yapıldı , tonlarca karkas et, kasaplık canlı dana, besilik buza, damızlık vs. Saymakla bitmez milyarlarca dolar itahalat yaptığımız ülkelerin çifçilerin cebine gitti.. araştırırsan cevabını bulursun besici kardeslerimin hakkına girmemiş olursun.. o insanlar ki alın teri ile kazananır.
MÜSLÜMAN ÜLKEMDE DİYANET HADIM EDİLMİŞ BOYNUSSUZ ANGUSLARIN KURBANLIK EDİLMESİ İÇİN FETVA VERDİİ…
bu iş vizyon işi oldu artık dünya da ki tüm işler gibi! evinde bir iki tane inek besliyeceğine komsunla birleşir 20 tane inek beslersin köyce birleşir 100 inek beslersin ve o böylegede piyasayı kıytırık süt toplayıcıları değil sen belirlersin! sütü -+4 derecede satarsan kg fiyatı 90 95 kuruşa kadar çıkabiliyor tabi ki bunu yapacak tankı tek başına bulamazsın ama çevrende ki beş kişiyle ortak olursan yapabilirsin. kasap fiyatı 25 30 liraysa etin, kurduğun ortaklıkla bir kasap açar etini satabilirsin, kurduğun ortaklıkla bir yerine iki motor alır yemini üretebilirsin! bir veteriner bir mühendis tutar işini hakkını vererek yaparsın.bunun adı hayvancılık değildir bunun adı ticarettir paranı akıllı kullanırsan ayakta kalırsın kullanamazsan batarsın ! kimse batsın istemem, kimse kötü duruma düşsün istemem ama arkadaş dünyanın sistemine ayak uyduramıyorsan da arada kalır ezilirsin!
ayrıca köylerde insanlar benim sütümü almıyorlar 70 kuruşa, marketten 2.5 liraya alıyorlar demiş! şimdi arkadaş o çiftçiye de iki çift lafım var cebin para gördümü soluğu avm lerde alıyorsun takır takır paranı harcıyorsun oralarda peşin peşin! ama iş kendi köyünde ki bakkala geldi mi yaz bakkal amca pancar avansında öderiz onu da ödersen. yani daha en başında sen avm ya da büyük süt üreticisi mantığını benimsemişsin neyin eleştirisini yapıyorsun! ağlayanların yarısı torunlarına çocuklarına meyveli yoğurtla markalı süt içiriyordur içirmiyorum diyen yalan söyler !
Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
Esnek Kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com