Besici EBK’dan umut bekler hale geldi

Kurban Bayramında, ibadetini yerine getirmek isteyen çok sayıda dar gelirli, astronomik rakamlara ulaşan fiyatlar sebebiyle kurban kesemezken, pazarlara getirdikleri kurbanları satamayan besiciler EBK’dan umut bekler hale geldi.
Kurban Bayramında, ibadetini yerine getirmek isteyen çok sayıda dar gelirli, astronomik rakamlara ulaşan fiyatlar sebebiyle kurban kesemezken, pazarlara getirdikleri kurbanları satamayan besiciler EBK’dan umut bekler hale geldi. Fiyatların yüksek tutulması sebebiyle kurbanlıkları ellerinde kalan satıcılar, nakliye bedellerinin yüksek olduğunu öne sürerek, EBK’nın kalan kurbanlıkları satın alarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederken, kurban sevincini aşırı yüksek fiyatlar sebebiyle yaşayamayan vatandaşlar da bu durumun ilahi bir karşılık olduğunu savunuyorlar.
Erzurum’da bu yıl büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ortalama 3 ila 7 bin TL arasında değiştiğini, ücretli ve dar gelirli kesimin bu fiyatlar karşısında hisse olarak bile kurban kesemediğini, evlerde bu yüzden bayramın buruk bir şekilde geçirildiğini öne süren vatandaşlar, EBK kapısında umut bekleyen besicilerin bayram sebebiyle fiyatları suni olarak yükselttiklerini, mallarının ellerinde kalmasıyla ilahi bir ders aldıklarını savundular.

TESK’İN BEKLENTİSİ
Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı nedeniyle Ankara ve İstanbul’a getirdikleri kurbanlıkları satamayan çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Palandöken, “Elde kalan hayvanları acilen Et ve Balık Kurumu alarak üreticimizi zarardan kurtarmalıdır” dedi.

Yerel ERZURUM Gazetesi
erzurumgazetesi.com.tr

Paylaş :

“Besici EBK’dan umut bekler hale geldi” hakkında 3 yorum

  1. ilahi adalet bu işi yapmaya adam bulamadıklarında görecekler yem 45 tl olması asronomık degılde kurban bayramında hayvan fıyatlarımı asronomık 2 sene bakılan hayvan kolay bır anda oluverıyor dımı sacma sacma haberler asılsız bılgılerle boyle haber yapmayın bır kere uretıcıyı haber yapın

  2. türkiyede besici hayvanını kestirecek yer bulamıyorken şu şrfszlerin yaptığına bakarmısınız
    CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “Hükümetinizin ithalat izni verdiği günden bu yana kaç adet küçükbaş hayvan ülkemize giriş yapmıştır? Kurban bayramında kaç adet canlı hayvan ülkemize giriş yapmıştır? İthal edilen bu hayvanların ülkelere göre dağılımı nasıldır” diye sordu.
    Soru önergesine yanıt veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 30 Eylül 2011 tarihi itibarıyla gerçekleşen ithalat hakkında şöyle dedi:
    “30 Eylül 2011 tarihi itibarıyla; Avustralya, Bulgaristan, Macaristan, Uruguay ve Yunanistan’dan ülkemize 1 milyon 156 bin 879 baş kasaplık koyun ve 242 bin 277 baş besilik koyun ithalatı gerçekleştirilmiştir. Avusturya, Avustralya, Brezilya, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Macaristan, Uruguay ve Yunanistan’dan ülkemize 262 bin 589 baş kasaplık sığır ve 334 bin 426 baş besilik sığır ithalatı gerçekleştirilmiştir. Avrupa Birliği ülkelerinden toplam 155 bin 890 ton sığır eti (karkas) ithalatı gerçekleştirilmiştir.”
    -KURBAN BAYRAMINDA 305 BİN KOYUN, YAKLAŞIK 20 BİN SIĞIR İTHALATI GERÇEKLEŞTİ-
    Bakan Eker, 2010 yılı Kurban Bayramı için Trakya bölgesine Avustralya, Bulgaristan, Macaristan ve Yunanistan’dan 305 bin 559 baş kurbanlık koyun ve Avustralya, Estonya, Letonya, Macaristan, Uruguay ve Yunanistan’dan 19 bin 987 baş kurbanlık sığır ithalatı gerçekleştirildiğini açıkladı.
    ANKA
    14.11.2011

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir