3 ayda ne kadar et ithal edildi?

Eker, Et ve Balık Kurumu tarafından üretilen et ve et ürünlerini geniş halk kitlelerine ulaştırarak piyasayı regüle etmek üzere Franchising sistemi ile 17 ilde 100 adet mağaza bayiliği verileceğini bildirdi.
Eker, Banvit, Saray Halı ve Koç Holding’e ait olan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş adına çeşitli zamanlarda canlı hayvan ve et ithalatı için kontrol belgesi düzenlendiğini kaydetti.
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy’un et ithalatına ilişkin soru önergesini yanıtladı. 2010 yılında 31 bin 940 adet kasaplık ve besilik canlı sığır ithalat ihalesi yapıldığını kaydeden Bakan Eker, ayrıca kasaplık ve besilik canlı sığır, dondurulmuş ve soğutulmuş karkas et olarak toplam yaklaşık 67 bin ton et ithalatı ihalesi gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Eker 2011 yılına ilişkin ise şu bilgileri verdi:
“2011 yılında 6 bin ton taze soğutulmuş karkas sığır eti alımı ihalesi ve 2  bin ton canlı kasaplık sığır alımı ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bunların dışında Bakanlığımız ilgili kuruluşu olan Et ve Balık Kurumu tarafından üretilen et ve et ürünlerini geniş halk kitlelerine ulaştırarak piyasayı regüle etmek üzere Franchising sistemi ile 17 ilde 100 adet mağaza bayiliği verilecektir.”
Bakan Eker Banvit, Saray Halı ve Koç Holding’e ait olan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A. Ş adına çeşitli zamanlarda canlı hayvan ve et ithalatı için kontrol belgeleri düzenlendiğini de bildirdi.
Et piyasası fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla et ve canlı hayvan ithalatı yapılmaya başlandığını kaydeden Bakan Eker, hayvancılığın desteklenmesine ilişkin 2011 yılında uygulanacak olan kararnamenin hazırlanmasına ilişkin çalışmaların da halen devam ettiğini ifade etti. Kırmızı et sektöründe yaşanan gelişmeler üzerine bakanlığınca; üreticinin korunması için karkas standardı geliştirildiğini, süt ve besi hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla 1 Ağustos 2010 tarihi itibariyle ülke genelinde faizsiz kredi uygulamasının başlatıldığını kaydeden Bakan Eker, ulusal süt ve et konseyleri kurulduğunu, koyun ve keçi sütüne inek sütüne göre 2.5 kat daha fazla destek verildiğini, Trakya bölgesinin hastalıklardan ari bölge ilan edildiğini bildirdi.
ANKA

Paylaş :

“3 ayda ne kadar et ithal edildi?” hakkında 23 yorum

  1. o edildi bu edildi hiç kusura bakmayın burda gerçek olan bir şey var hayvancılıkla uğraşan asıl çifçi mağdur edildi sayın bakanımız mehdi eker bey ya matamatiğini yada vicdanını kontrol etsin .madem 12 tl ye et ithal ediyorlar et balık kurumları besilik hayvanı versin yeminide versin biz sadece bakıcılığını yapalım broyler yetiştiricileri gibi bakalım 12 tl ye nasıl mal ediliyor allah bunun hesabını sizden sorsun elimizden birşey gelmiyor.sesimizide duyuramıyoruz.

  2. peki şirketler ne kadar et ithal eddi bir an önce ithal eti durdurmasi gerekir özel şirketlere sadece ebk ithal etsin saden 100 magaza açiyor isdeyen vatandaş gidsin ebk magazalarinda ucuz et alsin bu şartlarla besicilik yapilmaz hükumetin girdi maliyetini düşürmesi arpa yem kepek ithal edmesi lazim besicileri kandirdilar dediler sadece bir zamana kadar et ithal edeceğiz şu anda süresiz et ithal ediliyor kime yaradi sadece şirketlere hükumetin suz pahi veriyor besicilere bu işler bu şartlarla yapilmaz üretimin devam edmesini istiyorlarsa mutlaka ete teşfik vermeleri gerekir

  3. tarımdaki girdiler düşürülse yem bitkilerimiz de ucuzlayacak biz de karlı besicilik yapıcaz ama bu işin ithalat ile çözülmesi zor gibi duruyor. Kesim düşüyor 14′ e kasap satıyor hala 24′ e ne anladım ben bu işten!

  4. Kırıkkale’de köylülere düve desteği
    Kırıkkale’de merkez ilçeye bağlı Kazmaca Köyü’nde köylülere gebe düve dağıtımı yapıldı. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, ‘Kırsal Alanda Sosyal Destek’ projesi kapsamında 40 aileye 160 gebe düvenin dağıtımını yaptı.
    Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın görevinin sadece gıda, giyecek, kömür dağıtmak olmadığını söyledi. Bu büyük projeyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 1 milyon lira tutarında destek verilerek 40 aileye 160 gebe düve dağıtımının yapıldığını ifade eden Güner, köylülere hayvanlara iyi bakmalarını tavsiye etti.
    Bu büyük projeyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 1 milyon lira tutarında destek verilerek 40 aileye 160 gebe düve dağıtımının yapıldığını ifade eden Güner, köylülere hayvanlara iyi bakmalarını tavsiye etti. Düve yetiştiricileri ise bu tür yardımların yapılması ile hayvancılığın daha da hareketleneceğini söyledi. Yetiştiriciler Vali Hakan Yusuf Güner’e bu tür projeye önderlik ettiğinden dolayı teşekkür etti. Güner, süt sığırcılığının yörede geliştirilmesi için proje çalışmaları yapıldığını ve bu vesile ile dağıtılan gebe düvelerin de çiftçilere verildiğini kaydetti. Düvelere iyi bakılması gerektiğini vurgulayan Güner, “Vakfımız insanlarımız için çalışıyor. Sadece yardıma muhtaç aileler değil, şehrin kalkınması için de çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.
    Kırıkkale Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız ise Kazmaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 2003 yılında kurulduğunu ve kooperatifin en son yapılan genel kurul itibarı ile 45 tane üyesi olduğunu kaydetti. Törene Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı, Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kırıkkale İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız ve Kazmaca köy halkı katıldı.
    memleketin et sorunu böyle çözulur ithal etmekle değil sayin bakanim.yetkililer belki sesimizi tarim bakanina ulaşdirmiyoruz sizler bari söyleyin geleceğimiz için

  5. ya bakan sern allahını cocuk avut sende suc yok senı okoltuga oturdan bızde neyı yuretıcıyı desdeklkıyon kredı vermıs kredı dedın canlı malı tavan yaptıdınız faızssız kredı degı en az %50geldfaızı cocuk avutsun bakan efendı uretıcıyı desdeklıyomus neyıne desdeklıyon15 tl malıyetı olan et 13 tl kesen yok masal anlatıyor mılletın 7 bınlıraya aldıgı ınek dusdu 3 bınlıraya neyı faızsız hıkaye okumasın baklan efendı

  6. kırıkkalede köylülere gebe düve daıtılmış.vali köylülere düvelere iyi bakın demiş.
    ya bu ülkede yaşananlar traji komik bir hal almaya başladı.
    köylüler düvelere nasıl iyi bakacak merak ediyorum
    Yemin torbası 40 tl
    Samanın tonu 400 tl
    slajın tonu 150 tl
    yoncanın balyası 15 tl
    Arpanın torbası 30 tl
    Nasıl iyi bakacak köylüler.Bir bilen varmı?

  7. Bakan iyi ezberlemiş nereye gitse destekleri anlata anlata bitiremiyor
    süt konseyi kurduk diyor süt desteğini 4 kuruştan 6 kuruşa çıkardıklarını söylüyor.
    Bunları söylüyor ama süt fiyatlarının 70 kuruştan 50 kuruşa düştüğünü söyleyemiyor doğal olarak
    ne güzel değilmi
    destek 4 kuruştan 6 kuruşa çıkınca yüzde 50 artırdık diye övüneceksin
    süt fiyatları 70 kuruştan 50 kuruşa düşünce bunu göz ardı edeceksin
    insaf insaf insaf el insaf

  8. malını, hayvanını bu şartlarda kestiren kesinlikle bir daha mal alamaz. yapılan bu teşviklere güvenmeyin! belediyelerden gıda yardımı alın yan gelin yatın. bunun başka bir izahı yok. bu şartlarda kar eden varsa çıksın konuşsun. yoksa mehdi eker tek başına yapsın bu işi!(besiciyim)cümlemize geçmiş olsun!

    1. bu şartlarda malini satip yerine hayvan alanin aklina şaşarim yapmak isteyenede soruyorum daha bu iyi günlerimiz gün gelecek hayvanimizi satmak isteyeceğiz kimse almaz çünku piyasaya okadar et girdiki belki memlekede bir yil yetecek et tepolarda şu anda elaziğdayim şirketler 13 tlden almiyorlar okadar et ithal etdilerki belki 700 bin ton geldi akli olan bu şartlarda besicilikde para kazanmaz en iyisi bence beklemek emeğiniz boşa gidmesin bizim sirdimizda parayi göduruyorlar çağin köleleriyiz. tarim bakani kolayini bulmuş zaden ithal yarin inek sahipleride ortaliğa düşer danasi ve sütü para etmediği zaman

  9. Dün akşam kanal d ana haberde tarım bakanlığının gıda denetiminde ortaya çıkan sonuçları halktan gizlediği heberini izledim.
    Birçok gıda da yapılan inceleme sonucunda sağlığa zararlı bir çok madde bulunmuş.Hemde adı sanı olan markalarda.
    Ama ticari sır diye bakanlık açıklamamış. bir avukatın idare mahkemesine açtığı dava sonucunda bütün bunlar ortaya çıkmış.
    Görüyorsun değil mi ey milletim.birilerinin çıkarı için sağlığınla nasıl oynuyorlar
    Tarım ve hayvancılığı bu hale düşüren bir bakanlıktan ne beklenirdiki zaten

  10. syn bakan ım 24 şubatta besiciye destek verileceği resmi gazetede yayımlandı ama buğün 5 nisan uygulama tebliği yok ne il tarım müd. ne mezbahaler ne yapacağını bilmiyor destek nasıl uygulanacak kimler alacak ne zaman alacak tüm hepsi bir muamma ayrıca et birlikleri aracı olacakmış ama 3-5 hayvanı olan nasıl kayıt olsun et birliklerine küçük besici, yetiştirici desteklensin sadece büyük kodamanlar değil eskiden bizim ilçede her evde küçükbaş veya büyükbaş hayvan vardı şimdi küçükler bitmek üzere büyüklerde sizi ipte oynatıyor bir açıklama bir haber piyasalar allak bullak oldu yatmayın teşvikleri nasıl alacağını belirtin 12 haziranda sandık var recep baba ya sözümüz var oyumuz onun seni görmek istemiyor allah izin verirse tarım bakanı recep konuk inşallah

  11. Dün 3 ton saman aldım 1200 tl para ödedim.Saman çıkıyor süt düşüyor Neredeyse bir kilo saman bir kilo süte eş değer olacak.
    Ya yem demiyorum saman diyorum saman bunun daha ödesi varmı
    1 litre su 1 tl
    1 litre süt 0.5 tl
    Bu mudur Adalet ????
    Bu mudur Kalkınma ????

  12. dünyanin neresinde bizim gibi hükumet var ülkenin kaç ton et açiği varsa okadar ithal edilir bir koda konulur ona göre yerli üretiçi mağdur edmez kendi malini satar ama bizim hükumet ne yapiyor sinirsiz et ithal ediliyor beki bize diyorlar üretmeyin biz ithal edeceğiz tamam yarin köylu bir danasi var kime satacak alan kişi parami kazanacak bir şeyi yapdiğiniz zaman akil ve mantik kabul edecek.bir an önce ithal ete bir sinirlama gelmesi gerekir yerli üretiçi perişan malini satmak istiyor kimse almiyor zararinada olsada acilen hükumetin hayvan politikasini gözden geçirmesi lazim daha iş işden geçmeden yarin parayla et arayacaklar mulamayacaklar

  13. MERHABA ARKADAŞLAR.BURDURDA HAYVANCILIKLA UĞRAŞIYORUM.EYLÜL AYINDA 10 ADET DANA ALDIM.10ADET DANA’YI 37650TL ALDIM.10 TON ARPA 550X550:5500TL 60 ADET ARPAMİX 60X36:2160TL 300 ADET SAMAN 300X6:1800TL TOPLAM:47110TL.BUNUN İÇİNDE ELEKTRİK,SU,VETERİNER VS MASRAFLAR YOK.DÜN DANALARI KESTİRTİM 3150 KG GELDİ.
    3150X13,5:42525TL PARA ALDIM.47110-42525:4585TL ZARAR ETTİM.HAYVAN BAŞINA 458TL ZARARIM VAR.HAYVANCILIĞA BİR SÜRE ARA VERECEĞİM BELKİDE ARTIK HİÇ YAPMAM BEN BU KADARLA KURTULDUĞUMA DUA EDİYORUM.BU ŞARTLARDA HAYVAN BESLENEMEZ.ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN..

  14. besiciyi zora sokan yağsiz kesimdir kilo almasi için mecbur yağ alir hayvana diyelim hükumetimiz yağsiz kesime karar vermiş lütfen yağ alma böyle bir şey olurmu ozaman yağida çiğer ve böbreğide makul bir fiyatdan alsinlar zaden bu koşullarda besicilik yapilmaz dana sahibine ve şirketlere çalişiyoruz benim anlamadiğim memleketin yillik kaç ton açiği varsa okadar et ithal edilir bu hükumetin neye hizmet eddiğini anlamiyorum et sorunu dünyanin sorunu olacak ne zamana kadar ithal ile sorun çözulur derhal karkas et ithalini kesmesi gerekiyor ve girdi maliyetini düşurmesi gerekir besici arkadaşlarin hayvanlari kesime gelmiş kimse kesmiyor satanda almiyor böyle devam ederse iki yila kadar hayvançilik ülkemizde yok olur ozaman bakalim vatandaşa ucuz et yidirsinler parayla arasan bulamayacağiz ve millet sizlere lanet edecek

  15. Adem Birinci
    Bir tarım cenneti olan ülkemiz, dünyanın en mümbit ve en verimli topraklarını elinde bulundurmaktadır. Dünyada üretim ve kalite açısından birçok üründe lideriz. Dünyanın en kaliteli fındığını, zeytinini, pamuğunu, üzüm kurusunu, fıstığını, kestanesini ülkemiz üretmekte.
    Tarım sektöründeki üretim değeri baz alındığında dünya sıralamasında 8. sırada bulunan Türkiye, fındıktan vişneye, kayısıdan incire, biberden nohuta, zeytinden domatese 24 ürünün üretiminde dünyada ilk beşte yer alıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 2009 yılı verilerine göre, 500 bin ton üretimiyle dünyadaki fındığın yaklaşık yüzde 61’ini üreten Türkiye fındık üretiminde dünya lideri. Türkiye yaklaşık 193 bin ton vişne, 418 bin ton kiraz, 34 bin ton haşhaş, 661 bin ton kayısı üretimiyle de dünyada ilk sırada yer alıyor. İncir, mercimek, bal, antep fıstığı, kestane, hıyar, biber, kavun, karpuz üretiminde ise ikinci sırada bulunan Türkiye’de, dünyadaki incirin yüzde 20,62’si, mercimeğin yüzde 8,41’i, antep fıstığının yüzde 14,28’i üretiliyor.
    İşin garip olanı sevgili okurlar ürettiğimiz bu kaliteli ürünleri halkımızın neredeyse tamamına yakını tüketememekte. Bu ürünlerin hemen hemen tamamı ederinin altında çiftçinin elinden çıkmakta ve elin ecnebisine sunulmakta. Köylü bugün ar belasına toprağını ekip-sürmekte. Yapacağı bir işi olmadığından toprak üzerinde oyalanmakata. Her geçen gün iflas eden, ürünü para etmeyen bir köylü profili var önümüzde. Toprağı, traktörü hacizli bu eli nasırlı ve öpülesi Türk köylüsü bugün sefilleri oynamakta. Kahvehaneye gidip çay içememekte… Yani anlayacağınız meteliğe kurşun atmakta…
    Bugünlere elbette köylü ve çiftçiye değer verilmeyerek gelindi. Bugün Ankara’da köylü ‘kambur’ olarak ve bütçeden ‘çalan’ olarak görülmekte. 15-20 yıl evvelinde köylü hasad zamalarında traktörünü yeniler ve çocuğunu evlendirirdi. Bahçesinde mazot deposu ful dolu idi, keyifle üretmekten zevk alarak tarım yapardı. O bereketli günlerden bugünkü kahırlı günlere gelmemiz; hiç şüphesiz elimizi ve kolumuzu bağlayan AB dayatmaları ile oldu. AB’ye girme uğruna, AB’ye girmeden Gümrük Birliği’ne evet diyerek; üye ülkelere karşı gümrük duvarlarını sonuna dek indirdik. Yani üye AB ülkelerinin ürünleri o günden beri hiç gümrük ödemeden ülkemize girmeye devam ediyor.Türk pazarı o gün bugündür ithal mallarıyla doldu taştı.Yani öz ellerimizle öz evladımızı boğmak gibi bişey. Elin yabancı çiftçisinin ürettiklerinin tüketmekle ve onları zengin etmekle meşgulüz. Ama nereye kadar; elden gelen öğün olamaz oda vaktinde bulunmaz. Gıda savaşlarının farkında değiliz herhalde. Avusturya Başbakanı geçen ay açıkladı: “5 yıl bizden canlı hayvan ve hububat beklemeyin, ancak kendimize yetiyoruz.”
    Elin yabancısı, hayır arkadaş sana buğday vermiyorum, canlı hayvan, karkas et satmayacağım derse ne yapacağız. İnanın bu gidişle, bu ithalci kafayla açlık kapıda bekliyor sevgili okurlar.
    şimdiden söyluyorlar et bizden isdemeyin 2 3 yıl sonrayi sizler düşünun ????

  16. vallaha hale bunu anlayan veya anlamamakda ısrar eden veye analması ısıne gelmeyen bır yonetım var basımızda neymıs hayvan vqarlıgı coglıyomus bu sartlarda o verdıklerı kredılerı kım odeyebılecek bakarız goruruz bakalım seneye hadı seneyıde ıtal etıklerı canlı hayvanlarla kurtardılar dıyelım ondan sonrası zaten sonrasıda umurlarında degıl nasılsa secım bıtmıs yıne bunalr basımızda olacak hayret

  17. yazık günah deyilmidir türk çiftçisine onca insanın emeklerini boşa götürmeye zorluğu çeken köylü besici sefaleti çeken kasap şirket tarım bakanı bir an önce çiftçiyi bu bataklıktan kurtarsın

  18. ısmaıl aydın

    evet ben bu tarım bakanlıgından once bılınclı ve halkını dusunen mıllıyetcı bır turk mılletını dusunen yonetıcıler ıstıyoruz . bu hayvancılıgı ulkemızın fakır ınsanları koyluler yapar genellıkle onlarda caresızlıkten baska yapabılecek ıslerı olmadıgından yaparlar ben suna ınandım fakır ınsanların kalıtelı yasamasına hakkı yok bu yonetıcıler bunı ıstemıyorlar . fakırlerın kullanıldıgı yerde vardır ulkemız yonetıcılerı onların kalıtelı yasamalarını ıstemıyor ve caresız bırakmak ıstıyorlar cunkı bu ınsanların hıc bır carelerı yoktur nedenı ısede savasta kullanmak ıcın kendılerını zengınlerı korumaları ıcın bu yontemle halkını yoksulluga caresızlıge ıtıyorlar tıpkı su anda hayvancılıkta yaptıkları gıbı kendı

  19. vet. adayı ihsan sarısır

    madem bu iş bu kadar basit bakanımız gelsin biz besi çiftliklerini verelim nasıl oluyor nasıl para kazanılıyor öğret sın biz ona göre yapalım boş bant doldurmasın.(besiciyiz)(18 al besle 13 sat nerde bu ülkede istikrar)milleti kandırmayalım!!!!

  20. üretıcı satıyor 10 tl besıcı satıyor 13tl kasap satıyor 24 tlaradakı fark uçurum bunda kım yararlanıyor onemlı olan bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir